Giorgiana Corina Cristea - psiholog Bucuresti

Giorgiana Corina Cristea - psiholog Bucuresti


 

Cabinet psihoterapie si psihologie

Psihoterapia de familie

2014-01-29Terapia care include si cuplul si copiii se numeste psihoterapie de familie, terapie care se centreaza pe relatia de familie si se refera la cuplu din pozitia de parintii. 

Psihoterapia de familie a aparut plecand de la constatarea ca  pentru persoanele aflate in suferinta  e mult mai utila terapia cu intreaga familie nu doar cu cel care este considerat a fi "problema".
 
Pe parcursul terapiei familia va invata cum sa-si gaseasca o cale proprie functionala pentru a creste si a merge mai departe.

Parintii vor descoperi ca ei sunt cei care au puterea de a mentine armonia in familie. Nu povestile si nici sfaturile nu vor transforma un copil intr-un adult sanatos, ci ceea ce fac parintii sub ochii lui.
 
Din perspectiva teoriei atasamentului, frica de singuratate si lipsa de ajutor care o insoteste (neputinta in fata singuratatii) exista in fiecare suflet. Aceasta teorie spune ca nu exista independenta in cuplu, ci exista dependenta securizanta sau o dependenta insecurizanta (atunci cand partenerii nu au incredere unul in celalalt, cand se suspecteaza reciproc, cand raspunsul la intrebarea "pot sa ma bazez pe tine?" este negativ).
 
Finalitatea acestui demers este obtinerea unui echilibru functional, imbunatatirea relatiilor existente, cresterea capacitatii de comunicare, acceptare si sustinere reciproca, crearea unui microunivers in cadrul caruia parintii si copiii sa se simta bine unii cu ceilalti, sa se simta iubiti, acceptati, securizati.


Giorgiana Cristea

Psihoterapeut

0721338153
 Vezi toate articolele

Contact

Telefon: 0721338153

E-mail: psiholog.cristea@yahoo.com sau office@psihologos.ro

Adresa: Str. Schitu Magureanu 27-33 sc B et 1 ap 55, interfon 55, sect 1 Bucuresti intrare prin str. Grigore Cobalcescu, vis-a-vis Hotel Trianon